PODIJELJENI RUKSACI I ŠKOLSKI PRIBOR

Načelnik Mandić prvačićima poželio sretan početak školovanja

Prvog dana nove školske godine Općina Centar je za sve prvačiće iz osnovnih škola sa svog područja tradicionalno organizovala podjelu školskog pribora i ruksaka za početak novog razdoblja u njihovom životu.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno pomoćnicom načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević tokom dana obišao  mališane koji su danas sjeli u školske klupe. 

Načelnik Mandić je svim školarcima poželio sretan početak školske godine uz želju da postanu uspješni ljudi koji će ovu zemlju voditi naprijed.

-Velika mi je čast da sam ovdje sa vama na današnji dan koji je važan korak u vašem životu i prilika za mnogo uzbudljivih iskustava i novih prijateljstava. Neka vam školovanje bude putovanje ispunjeno znanjem, smijehom i srećom. Uvijek se trudite, postavljajte ciljeve i nikada ne prestajte rasti, jer znanje je vaš ključ za budućnost. U ime Opštine Centar i svoje lično ime želim vam sretan početak najljepšeg razdoblja u vašem životu, a znajte da ćemo mi biti tu, da vas podržimo i pomognemo da ostvarite svoje ciljeve i snove, poručio je Mandić.

Da podsjetimo, Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica u ovogodišnjem budžetu obezbijedila je finansijska sredstva u iznosu od 58.500 maraka za nabavku ruksaka i školskog pribora za 604 prvačića.

Za sve mališane koji su upisani u prve razrede osnovnih škola na području Centra pored ruksaka obezbijeđen je i pribor u koji spada: pernica sa priborom, crtaći blok, kolaž papir, voštane bojice, vodene bojice, plastelin, sveske, vrećica za sport i podloga za likovno.

Imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, Općina Centar godinama redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva za ovu najvažniju oblast društvenog života, iako ona još uvijek nije u općinskoj nadležnosti.

Da podsjetimo, u budžetu Općine Centar Sarajevo za 2023. godinu prvobitno su bila planirana i sredstva za nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola od I do IV razreda u iznosu od 160.000 KM. Odlukom Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo o dodjeli besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola (od I do IX razreda) navedena sredstva su preusmjerena za poboljšanje prostornih uslova rada i opremljenosti predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i visokoškolskih ustanova.

Podjeli ruksaka i školskog pribora u ime Općine Centar prisustvovali su i dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Sara Arslanagić, vijećnici Aida Koluder-Agić, Alen Girt, Mehmed Muharemović, Jasmin Šljivo, Velija Katica, Hamdija Hasanović. 

11.05.2024.
U POVODU DANA OPĆINE CENTAR
Održan 12. tradicionalni turnir u streljaštvu
10.05.2024.
U OPĆINSKOM BUDŽETU OBEZBIJEĐENO 100.000 KM
Općina Centar nastavlja finansijski pomagati Udruženje „Colibri“
10.05.2024.
U POVODU DANA OPĆINE CENTAR I MZ „DŽIDŽIKOVAC-KOŠEVO I“
Održan čas historije učenicima nižih razreda o značaju 2. maja
Više vijesti