IZGRADNJA PRVOG RECIKLAŽNOG DVORIŠTA U CENTRU

Postavljena ograda oko budućeg reciklažnog dvorišta „Jezero“

Postavljanjem zaštitne ograde započela je izgradnja noovog reciklažnog dvorišta „Jezero“.

Općina Centra učestvuje u projektu „Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo“ koji provodi međunarodna organizacija „People in Need“ zajedno sa partnerima KJKP „RAD“ i „Dekonta“, a finansira Vlada Republike Češke. 

Jedna od aktivnosti projekta je i izgradnja novog reciklažnog dvorišta na Jezeru. Za potrebe izgradnje ovog reciklažnog dvorišta Općina Centar je Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću „Rad“ ustupila na korištenje zemljište, a za izvođenje građevinsko-zanatskih radova na izgradnji ograde oko dvorišta Općina Centar je iz budžeta izdvojila 19.692,27 KM.

Reciklaža ima širok spektar pozitivnih uticaja na životnu sredinu, resurse i društvo u cjelini. Važno je promovisati svijest o reciklaži i aktivno se uključivati u ove procese kako bismo svi zajedno doprinijeli očuvanju planete za buduće generacije.

Reciklažno dvorište, zapravo predstavlja sabirni centar za reciklažu, na kojem građani mogu odlagati različite vrste reciklabilnog otpada radi dalje obrade, sortiranja i reciklaže. Ova mjesta igraju ključnu ulogu u promovisanju održivog upravljanja otpadom i očuvanju prirodnih resursa. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti