OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA

Okončan projekat sanacije ulica Himzarina i Sumbula Avde

Kako je najavljeno krajem protekle sedmice okončani su radovi na sanaciji ulica Himzarina i Sumbula Avde (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“).

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za sanaciju ove dvije ulice izdvojila iznos od 273.079 KM. Od pomenutog iznosa za obnovu Ulice Himzarina utrošeno je 106.732 KM, dok je za realizaciju projekta sanacije Ulice Sumbula Avde Općina Centar izdvojila 166.347 KM

 

Radove je izvodila građevinska firma „Demus“ d.o.o. Sarajevo dok je za nadzor projekta bila zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo. 

 

Tokom realizacije projekta na dionici od 350 metara, koliko iznosi dužina ove dvije ulice, nakon uklanjanja starog asfalta i postavljanja novog tampona radnici su ugradili nove betonske ivičnjake među kojima su takozvani izdignuti ivičnjaci kako bi se spriječilo nepropisno parkiranje motornih vozila i neometano kretanje pješaka. Također su ugrađene nove poprečne ulične rešetke za adekvatnu odvodnju površinskih voda, te je urađeno nivelisanje šibera za vodu, šahtova i uličnih slivnika. 

 

Navedena dva projekta su realizovana na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor pomenute građevinske firme Adnan Mujan.

 

Općina Centar Sarajevo u svojstvu nadležnog upravitelja svake godine ulaže značajna finansijska sredstva u svrhu poboljšanja cestovne infrastrukture. Za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove saobraćajne infrastrukture prema usvojenim planovima planirano je ukupno 7.372.000 KM.

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti