MANIFESTACIJA „FESTIVAL U CENTRU“

Načelnik Mandić i danas u Radićevoj sa stanovnicima Centra

U okviru manifestacije „Festival u Centru“, a koja se već treću godinu zaredom održava u Radićevoj ulici tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, i danas je upriličeno druženje stanovnika ove lokalne zajednice sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem.

Da podsjetimo, načelnik Mandić je ove sedmice svaki dan, osim u srijedu kada je bio proglašen Dana žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine zbog tragičnih događaja u Gradačcu, bio i Radićevoj ulici i razgovarao sa sugrađanima. 

Cilj neformalnog druženja načelnika i građana je razmjena mišljenja, iskustava, ideja, ali i davanje prijedloga i sugestija na poboljšanje rada, ali primjedbi na rad lokalne zajednice.

Načelnik Mandić još jednom je istakao važnost dijaloga sa građanima kao bitnog aspekta demokratskog društva. 

- Dijalog omogućava našim sugrađanima da izraze svoje stavove, zabrinutosti i predlože ideje, dok istovremeno omogućava lokalnim vlastima da bolje razumiju potrebe i prioritete građana. Posebno sam sretan što mnogobrojni sugrađani svih generacija uživaju u bogatom sadržaju koji je pripremljen u okviru manifestacije „Festival u Centru“. Građani su pokazali da im se ovakav vid neformalnog druženja sviđa, a sa velikim zadovoljstvom ću ovakav vid dijaloga sa građanima nastaviti i u budućnosti. Naš primarni zadatak je osluškivati potrebe naših sugrađana i raditi na tome da im stvaramo ugodan ambijent za život, poručio je načelnik Mandić.

06.12.2023.
OD 11. DECEMBRA 2023. DO 3. JANUARA 2024. GODINE
Javne rasprave o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2024. godinu
06.12.2023.
JAVNI POZIV ZA KATEGORIJE ENERGETSKI SIROMAŠNIH DOMAĆINSTAVA
Građani imaju šest dana za dostavljanje prigovora na odbijenu prijavu
Više vijesti