DELEGACIJA OPĆINE CENTAR POLOŽILA CVIJEĆE

Odata počast tragično stradalim civilima u Jukićevoj ulici

U organizaciji Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.–1995. danas je obilježena 31. godišnjica stradanja pet naših sugrađana, od kojih dvoje djece, a koji su poginuli u Jukićevoj ulici kod broja 69 od agresorske granate.

Članovi porodica poginulih, komšije i prijatelji, te delegacija Općine Centar položili su cvijeće kod spomen-ploče i odali počast nevinim žrtvama. 

U ime Općine Centar cvijeće su položili pomoćnica za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Amra Hašimbegović-Vučković, kao i vijećnici Velija Katica, Mehemed Muharemović, Nermin Kapo i Jasmin Šljivo.

Na današnji dan 1992. godine u sarajevskoj ulici Jukićeva broj 69. ubijeni su: Rizvan Kujundžić (1982), Indira Kujundžić (1986), Delveta Kujundžić (1958), Hasija Kujundžić (1925) i Mirjana Maksimović (1946).

Polaganju cvijeća je prisustvovao i predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992–1995. Fikret Grabovica.

-Ovdje smo danas, kao i prethodnih godina, da čuvamo istinu od zaborava, jer je to jedan od preduslova da nam se zlo koje se dogodilo više nikada ne ponovi. Ovo je jedno od mnogih mjesta koje svjedoči, upozorava i obavezuje. Svjedoči da su civili, nevini sugrađani, posebno djeca ovog grada tokom agresije ubijani planski i ciljano, upozorava da treba da njegujemo uspomene na stradale, a naša obaveza je da to prenosimo i na buduće generacije kako bi bile upućene u to šta se to događalo tokom opsade grada, tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, rekao je Grabovica.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti