Završeni radovi na uređenju sportskih ploha na Breki

Na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice Breka, jučer su u sklopu projekta „Uređenje sportskih ploha“ na ovom lokalitetu postavljena dva fudbalska gola na igralištu za djecu.

Radove na uređenju sportskih ploha na području pomenute Mjesne zajednice izvodilo je preduzeće „FLEX INVEST“ d.o.o. Sarajevo. Općina Centar je iz svog ovogodišnjeg budžeta za ovu namjenu ukupno izdvojila iznos od  39.119 KM.

Da podsjetimo, početkom ove sedmice završeni su radovi na ugradnji nove sportske podloge za košarkaško igralište od polietilena otpornog na vremenske uslove.

Također, na području Mjesne zajednice Breka, nakon demontaže oštećenog i dotrajalog mobilijara postavljen je novi tamponski i betonski sloj, a radnici pomenute firme su završili izgradnju novog Ciciban igrališta postavljanjem klupa za sjedenje. 

Kako bi svojim građanima, a posebno mladima, stvorila što ugodniji ambijent življenja, Općina Centar ulaže značajna finansijska sredstva u izgradnju, obnovu i opremanje sportskih ploha i dječijih igrališta.