Pripadnici boračke populacije uživali na jednodnevnom izletu u Ajdinovićima

U organizaciji Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Općine Centar Sarajevo, 47 članova boračke populacije sa područja središnje sarajevske općine boravilo je na jednodnevnom izletu u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići koji se nalazi na području općine Olovo.

Izlet je jedna od aktivnosti u sklopu projekta "Značajna druženja i druge rekreative aktivnosti", a koje su podržane putem javnog poziva namijenjenog boračkim udruženjima za dostavu prijedloga projekata koji će biti finansirani sredstvima općinskog budžeta za 2023. godinu.

-Želim se zahvaliti Općini Centar u ime svih naših korisnika za ovo predivno druženje i rekreaciju u turističkom naselju SRCA – Ajdinovići, gdje su barem na kratko naše porodice zaboravile na tešku materijalnu situaciju i svakodnevne poteškoće sa kojima se susreću, poručila je predsjednica Udruženja Ramiza Šejto.

 

Članove Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Općine Centar posjetila je pomoćnica općinskog načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Amra Hašimbegović – Vučković, kao i predsjednica Komisije za boračka pitanja Suada Pašić i predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida Općine Centar Nedžad Škrijelj.

 

Cijeneći značaj boračke populacije za odbranu države Bosne i Hercegovine, Općina Centar Sarajevo u okviru kontinuirane brige o boračkoj populaciji redovno iz budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila podršku i razne vidove pomoći.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti