NAČELNIK MANDIĆ POTPISAO UGOVORE SA PRIVREDNICIMA

166 samostalnih privrednika dobilo finansijsku podršku Općine Centar

Danas je u velikoj sali Općine Centar upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava namijenjenih razvoju i unapređenju poslovanja samostalnih privrednika na području ove lokalne zajednice za 2023. godinu.

 Ugovore je sa 166 dobitnika finansijskih sredstava potpisao načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

Načelnik Mandić pozdravio je prisutne te izrazio zadovoljstvo što Općina Centar ima mogućnost podržati samostalne privrednike naročito u vremenu kada se cijeli svijet suočava sa rastom cijena kako roba, tako i usluga.

-Izuzetno mi je drago što ove godine ima više dobitnika finansijskih sredstava u odnosu na prošlu. 166 samostalnih privrednika dobilo je poticaj od Opštine Centar i nadamo se da će vam ovi iznosi koje smo odvojili za vas pomoći u djelatnosti kojom se bavite. Želim vam puno sreće, a Opština Centar će nastojati uvećati izdvajanja u budućnosti, s obzirom da smo svjesni inflacije, te porasta cijena na tržištu, rekao je načelnik Mandić.

Jedna od dobitnica bespovratnih finansijskih sredstava je Amela Malkoč.

-Bavim se pružanjem kozmetičkih usluga u svom salonu čije otvaranje je finansijski podržala Opština Centar kroz program poticaja samozapošljavanja mladih i unapređenje poduzetništva. Ovaj javni poziv je svim poduzetnicima od velikog značaja. Pored bespovratnih finansijskih sredstava podrška samostalnim privrednicima je najvažnija. Važno je da vas neko podržava u onome što radite i volite i za šta se trudite da uspije. Još jednom hvala Opštini Centar na svemu, rekla je Malkoč.

Da podsjetimo, nakon provedene zakonske procedure javnog poziva za dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih razvoju i unapređenju poslovanja samostalnih privrednika na području općine Centar Sarajevo za 2023. godinu, te izvještaja o radu Komisije za izbor korisnika finansijskih sredstava, načelnik Općine Centar Srđan Mandić je potpisao odluku o dodjeli sredstava samostalnim privrednicima.

Finansijska sredstva predviđena javnim pozivom namijenjena su za zaposlenje novih uposlenika, nabavku alata, repromaterijala, promociju djelatnosti, proizvoda i usluga i druge aktivnosti vezane za razvoj i unaprjeđenje poslovanja, kao i plaćanje dospjelih obaveza (PIO/MIO, zdravstveno osiguranje uposlenih, zakup poslovnog prostora). 

Današnjem potpisivanju ugovora sa samostalnim privrednicima prisustvovala je i dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Sara Arslanagić.

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti