OPĆINA IZDVOJILA 24.849 KM

Napreduju radovi na sanaciji stepeništa u Ulici Ejuba Ademovića

Napreduju radovi na izgradnji novog stepeništa u Ulici Ejuba Ademovića od broja 35 do broja 37 što će omogućiti lakšu i bržu pješačku komunikaciju te pristup domovima stanovnicima ovog dijela Mjesne zajednice „Skenderija-Podtekija“.

Radove izvode radnici građevinske firme „Sela“, a projekat sanacije u cijelosti finansira Općina Centar u iznosu od 24.849 KM.

Porušeno je staro i dotrajalo stepenište koje je predstavljala opasnost za prolaznike i otežavalo kretanje pješacima. Do sada je betoniran dio stepeništa na koje će biti postavljeni betonski blokovi koji su otporni na habanje, manje klizavi, a u zimskom periodu otporni na smrzavanje i posipanje soli. Duž stepeništa će biti postavljena rukohvatna ograda.

Realizacija ovog projekta planirana je budžetom za ovu godinu na osnovu prijedloga i zahtjeva građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja.

Rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.360.000 KM.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti