OPĆINA OBEZBIJEDILA 104.762 KM

Započeli radovi na sanaciji još jednog dijela Kranjčevićeve ulice

Na području općine Centar započela je realizacija još jednog infrastrukturnog projekta.

Riječ je o sanaciji još jednog dijela Kranjčevićeve ulice i to od broja 16 do broja 34. Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjeru iz budžeta izdvojila 104.762 KM. Radove izvodi građevinska firma „Bucomerc“ d.o.o. Kiseljak koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač radova. Za nadzor projekta je zadužena firma „Radis“ d.o.o. Sarajevo.

Na ovoj dionici prvobitno se radi mašinsko uklanjanje starog oštećenog asfalta. U nastavku radova planirano je postavljanje nove tamponske podloge i betonskih ivičnjka, te postavljanje asfalta. 

Da podsjetimo, u toku su i radovi na sanaciji dijela Kranjčevićeve ulice na dionici između ulica fra Anđela Zvizdovića i Tešanjska. Radove izvodi Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“. Finansijer projekta je također Općina Centar koja je za ovu namjenu obezbijedila 667.467 KM. 

Općina Centar Sarajevo u svojstvu nadležnog upravitelja svake godine ulaže značajna finansijska sredstva u svrhu poboljšanja cestovne infrastrukture. Za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove saobraćajne infrastrukture prema usvojenim planovima planirano je ukupno 7.372.000 maraka. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti