ORGANIZACIJA PORODICA ŠEHIDA I POGINULIH BORACA OPĆINE CENTAR

Pomoć pripadnicima boračke populacije u paketima i nabavci ogrjeva

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Centar će tokom ove kalendarske godine, pored ostalog, realizovati i projekat pomoći pripadnicima boračke populacije u liječenju, nabavci ogrjeva, podjelom prehrambenih i higijenskih paketa, subvencioniranja troškova grijanja...
Pomoć pripadnicima boračke populacije u paketima i nabavci ogrjeva

Sredstva za realizaciju ovog projekta su obezbijeđena u budžetu Općine Centar za 2023. godinu, a odobrena su putem javnog poziva za finansiranje projekata boračkih organizacija. - Za ovaj projekat smo, iz općinskog budžeta, dobili iznos od 15.000 KM, čime smo za 108 naših članova odnosno porodica obezbijedili prehrambene pakete u vrijednosti od po 70 KM. Nakon što preuzmu potvrdu u našem udruženju, dobitnici ove pomoći preuzimaju pakete sa osnovnim životnim namirnicama kod našeg odabranog distributera. Do sada smo uspjeli realizovati podjelu 50 paketa, dok ćemo podjelu za ostale članove okončati vrlo brzo. Također ćemo kroz ovaj projekat nabaviti potrebna ogrjev za zimu za četiri porodice, te kupovinu lijekova za četiri onkološka pacijenta, objasnila je Elma Bajić, sekretar Organizacije porodica šehida i poginulih boraca općine Centar, koja broji članstvo od 2030 osoba, među kojima su 240 roditelja šehida i poginulih boraca i 517 supruga.

 

Navedeni projekat je finansijski podržan putem javnog poziva za finansiranje projekata boračkih organizacija sredstvima općinskog budžeta za 2023. godinu. Za realizaciju četiri projekta navedenog boračkog udruženja sa Centra odobren je iznos od 52.868 KM.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti