ULICA HIMZE POLOVINE

Radovi na sanaciji stepeništa i pristupne staze

Početkom juna, u okviru investiciono-tehničkog održavanja komunalne infrastrukture, započeli su radovi na sanaciji pristupne staze i stepeništa u Ulici Himze Polovine 16, koji je planiran budžetom za ovu godinu na osnovu prijedloga i zahtjeva građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja.

Projekat finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu u budžetu obezbijedila 42.781 KM. 

 

U dosadašnjem toku radova uklonjena je betonska konstrukcija stepeništa i pješačkih pristupnih staza i u toku je izgradnja nove armirano-betonske podloge. U završnoj fazi realizacije ovog projekta, prema predmjeru i predračunu radova, biće položene nove kulir ploče koje imaju izuzetnu otpornost na sve vremenske uvjete. 

 

Radove izvodi građevinska firma „Sela“ koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač radova. Da podsjetimo, Općina Centar je u prošloj godini sanirala pristupnu stazu i stepenište koji se nalaze odmah pored, od broja 18 do broja 20, za šta je iz budžeta izdvojeno 24.000 KM.

 

Rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.360.000 KM.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti