Sanacija Hadži-Lojine ulice

Početkom ovog mjeseca na području Mjesne zajednice „Bardakčije“ započela je realizacija nekoliko infrastrukturnih projekata.

Jedan od njih je projekat sanacije Hadži-Lojine ulice za čiju je realizaciju Općina Centar iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila iznos od 42.881 KM. U dosadašnjem toku radova mašinski je uklonjen stari oštećeni asfalt kao i postojeća podloga umjesto koje je postavljen mehanički stabilizovan nosivi sloj.  Prije postavljanja 435 metara kvadratnih dva nova sloja asfalta planirana je ugradnja nove drenaže za odvod površinskih voda, te nivelisanje devet šibera za vodu, tri šahta i rešetke za odvod.

 

Realizacija ovog projekta sanacije pomenute ulice je započela na osnovu ugovora o izvođenju radova na sanaciji ulica u okviru investiciono-tehničkog održavanja cesta na području općine Centar. Ugovor je u ime Općine Centar kao finansijera projekta potpisao načelnik Srđan Mandić, dok je u ime izvođača radova firme „Demus“ ugovor potpisao direktor Adnan Mujan. Vrijednost ovog ugovora iznosi 499.566 KM i osim asfaltiranja Hadži-Lojine ulice također je planirana realizacija projekata sanacija ulica Himzarina i Sumbula Avde, Bardakčije 24-30, asfaltiranje pristupnog puta na Mrkovićima, kao i  asfaltiranje djela Ulice Panjina kula 121p-121v. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti