JAVNI POZIV OTVOREN 60 DANA

Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku poljoprivredne mehanizacije

U dnevnom listu Oslobođenje, oglasnim pločama mjesnih zajednica, te na web stranici Općine Centar objavljen je javni poziv za dodjelu novčanog podsticaja za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije.
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku poljoprivredne mehanizacije

Pravo učešća  imaju fizička lica sa stalnim prebivalištem na području općine Centar Sarajevo i vlasnici obrta registrovanog za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i  Registar klijenata (RK), a koji su nabavili novu mehanizaciju, priključna sredstva i novu opremu u biljnoj i animalnoj proizvodnji tokom tekuće godine. Visina novčanih podsticaja se kreće od 800 KM do 5.000 KM, u zavisnosti od visine cijene kupljene mehanizacije.

Uz navedeni javni poziv također je objavljen i Pravilnik o dodjeli novčanih podsticaja za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije u kojem su, između ostalog, navedeni uslovi za dodjelu podsticaja, te koju je dokumentaciju potrebnom priložiti uz izjavu i obrazac za prijavu. Priloženi dokumenti moraju biti originali ili ovjerene kopije. Prijavni obrazac je moguće preuzeti na Info pultu Općine Centar, kao i na sljedećem linku: https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi

Javni poziv ostaje otvoren 60 dana od dana objavljivanja. Popunjeni zahtjev sa potrebnom dokumentacijom podnosi se u zatvorenoj koverti na Protokol Općine Centar Sarajevo ili preporučeno putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo (Mis Irbina 1, 71000 Sarajevo), sa naznakom „Za javni poziv za dodjelu novčanog podsticaja za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije“ – NE OTVARAJ, dok se na poleđini koverte obavezno navode podaci: ime i prezime podnosioca zahtjeva, adresa i kontakt telefon. Neblagovremeni i nepotpuni zahtjevi/prijave neće biti razmatrane. Sve dodatne informacije u vezi javnog poziva moguće je dobiti putem sljedećeg broja telefona: 033/562-512.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti