CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR

Prezentacija muzičkih projekata za djecu

Prošla sedmica u Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih“, čiji je osnivač Općina Centar, bila je u znaku muzike, programa i koncerata škola gitare i baleta.

U četvrtak, 15. juna u galeriji Centra, učenici škole gitare, u klasi nastavnika Adnana Alagića, prezentovali su muzički program, na kojem su radili od mjeseca februara. Program se bazirao na popularnim pjesmama Deep Purplea, Pink Floyda, Beatlesa, Bijelog dugmeta, Indexa, Olivera Dragojevića i drugih. Mnogobrojna publika, koju su činili roditelji i prijatelji, uživali su u koncertima, koji su bili koncipirani prema uzrastu učenika. Program je obuhvatio grupno i solo sviranje. Ovo je ujedno bio i završni koncert škole gitare, koja sa radom nastavlja u mjesecu septembru. Upis novih članova biće otvoren krajem augusta mjeseca.

U petak, 16. juna škola baleta održala je dva završna koncerta, te time pokazala  prisutnoj publici da je historija baleta priča o gracioznosti i ljepoti jedne umjetnosti. Polaznici škole klasičnog baleta, pod rukovodstvom umjetničkog pedagoga Jovane Milov, izveli su  dva  koncerta. Na pozornici su se smjenjivale tačke pod nazivom „Igra labudova“, „Polka“, „Želim biti balerina“, „Ples na livadi“ i druge. Publika je dugim aplauzom nagradila sve učesnike navedenih koncerata, kojima su na kraju podijeljene i diplome. Škola baleta nastavlja svoje aktivnosti u mjesecu septembru. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti