POKRENUTA PROCEDURA JAVNIH NABAVKI

Izgradnja spomen-obilježja u dvorištu Osnovne škole „Vladislav Skarić“

Odsjek za javne nabavke Općine Centar je 20. juna ove godine objavio javni poziv za odabir firme za izvođenje radova na izgradnji spomen-obilježja u dvorištu Osnovne škole „Vladislav Skarić“.
Izgradnja spomen-obilježja u dvorištu Osnovne škole „Vladislav Skarić“

Procedura javne nabavke je pokrenute u ime Službe za prostorno uređenje i investicije Općine Centar kao konkurentski zahtjev za dostavu ponuda. Javno otvaranje dostavljenih ponuda planirano je  30. juna, do kada je i moguće dostaviti ponude. 

S ciljem čuvanja sjećanja na najbolje sinove Bosne i Hercegovine i kao trajni svjedok za buduće generacije Uprava Osnovne škole „Vladislav Skarić“ je Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar, koja je provela svu potrebnu proceduru, uputila inicijativu za izgradnju novog spomen-obilježja u dvorištu pomenute škole, na kojem će biti postavljene table sa 26 imena šehida i poginulih boraca sa područja Mjesne zajednice „Skenderija-Podtekija“ koji su dali svoje živote tokom protekle agresije na Bosnu i Hercegovinu i opsade Sarajeva u periodu od 1992. do 1995. godine. Saglasnost na  inicijativu također je dao i Koordinacioni odbor boračkih udruženja sa područja općine Centar. Potrebne saglasnosti za izgradnju ovog spomen-obilježja je izdala Služba za prostorno uređenje i investicije Općine Centar. Navedeno obavještenje o nabavci je objavljeno na portalu javnih nabavki: https://www.ejn.gov.ba/. Svi zainteresovani u rubrici „Pretraga obavještenja“, mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za navedene javne pozive, dok samo registrovani korisnici mogu predati tendersku dokumentaciju. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti