OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA

Započeli radovi na asfaltiranju Ulice Himzarina

Na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor građevinske firme „Demus“ d.o.o. Sarajevo Adnan Mujan, jučer su započeli radovi na asfaltiranju Ulice Himzarina. Vrijednost projekta je 106.732 KM, sredstva koja su obezbijeđena u ovogodišnjem budžetu Općine Centar.

Kako je planirano projektom nakon uklanjanja starog oštećenog asfalta biće postavljen novi ivičnjaci te ugrađeni novi ulični slivnici za adekvatnu odvodnju površinskih voda. Prije postavljanja dva nova sloja novog asfalta biće urađeno nivelisanje šibera za vodu, šahtova i uličnih slivnika. Po okončanju projekta biće iscrtana horizontalna i postavljena vertikalna signalizacija. Nakon okončanja  radova u ovoj ulici projektom je planiran nastavak radova u Ulici Sumbula Avde koja graniči sa Himzarinom. Za istu vrstu radova na asfaltiranju ove saobraćajnice iz općinskog budžeta je izdvojen iznos od 166.347 KM. Okončanje uređenja ove dvije saobraćajnice, u ukupnoj dužini od 350 metara, najviše zavisi od vremenski prilika, ali je prema procjenama planirano početkom augusta ove godine. Za nadzor projekta angažovano je stručno osoblje firme „Energoinvest“ d.d. Sarajevo. 

Na osnovu pomenutog ugovora također je u toku sanacija ulica: Bardakčije 24-30, Hadži-Lojina, te Panjina kula 121p-121v, dok su nedavno okončani radovi na asfaltiranju pristupnog puta do mjesnog groblja na Mrkovićima. Za realizaciju svih navedenih projekata iz budžeta Općine Centar je izdvojen iznos od 499.566 KM. 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti