POD POKROVITELJSTVOM OPĆINE CENTAR

Održane 15. Sportske igre ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo

U organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo održane su 15. Sportske igre ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo. Trideset članova Udruženja ratnih vojnih invalida općine Centar svoje učešće u ovim igrama uzelo je u 9 sportskih disciplina: mali nogomet, sjedeća odbojka, streljaštvo, šah, boćanje, bacanje kugle, pikado, ribolov i stoni tenis.

Od učesnika sa Centra posebno se istakao Aljukić Sadat, koji je proglašen za najboljeg ribolovca. U ukupnom plasmanu, Udruženje ratnih vojnih invalida općine Centar osvojilo je treće mjesto.

Općina Centar Sarajevo je finansijski podržala učešće ratnih vojnih invalida na pomenutom sportskom takmičenju putem javnog poziva za finansiranje/sufinansiranje projekata udruženja boračke populacije a kroz projekat „Sportska takmičenja“ Udruženja ratnih vojnih invalida Općine Centar, sa iznosom od 2.700 KM.

Po završetku takmičarskog dijela, organizaovano je proglašenje najboljih ekipa i pojedinaca, kao i  dodjela  pehara, medalja i zahvalnica najboljim ekipama i pojedincima u svim disciplinama.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti