BH. ALPINISTA NA KROVU SVIJETA

Načelnik Srđan Mandić ugostio Tomislava Cvitanušića

Jučer je u prostorijama Općine Centar, načelnik Srđan Mandić ugostio bosanskohercegovačkog alpinistu Tomislava Cvitanušića, koji se 17. maja ove godine, popeo na Mont Everest, na sami vrh svijeta visine 8.828 metara.
Načelnik Srđan Mandić ugostio Tomislava Cvitanušića

Načelnik Mandić je od srca čestitao Cvitanušiću na postignutom uspjehu i tome što je osvojio najvišu planinu na svijetu, te time stavio tačku na ekspediciju koja je trajala punih 46 dana.

- Tomislav Cvitanušić je prije svega šampion, zatim veliki humanista i dobri duh našeg grada. Želio bih izraziti čast što sam imao priliku ugostiti ga u našoj Opštini. Svima nam je poznato da su uspješni sportisti najbolji ambasadori naše zemlje. Samim tim želim da se zahvalim Tomislavu na velikoj promociji Bosne i Hercegovine, a zatim i grada Sarajeva, postavivši zastavu naše države na najviši vrh na planeti Zemlji, rekao je načelnik Mandić.

Da podsjetimo, Tomislav Cvitanušić je svoj pohod na Mont Everest započeo 31. marta na sarajevskom aerodromu kada je krenuo prema Nepalu, a javnost širom regije je s velikom pažnjom pratila ovo putovanje. 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti