REKONSTRUKCIJA KANALIZACIONE MREŽE U ULICI TABAŠNICA

Započeli pripremni radovi

Radnici Kantonalnog javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ danas su započeli sa pripremnim radovima na rekonstrukciji fekalne kanalizacione mreže duž Ulice Tabašnica, koja je smještena između Ulice Skenderija i Obale Maka Dizdara.

Radovi su započeli na osnovu sporazuma kojeg su potpisali općinski načelnik Srđan Mandić, u ime finansijera projekta, i direktor Rusmir Salić, u ime realizatora projekta. Općina Centar će iz svog budžeta finansirati realizaciju ovog projekta u iznosu od 128.819 KM.

 

Na dionici od 140 metara biće urađena zamjena fekalne kanalizacije promjera 300 mm, te će biti ugrađeno 14 priključaka na novu kanalizacionu mrežu iz Ulice Hamdije Kreševljakovića. Obaveza  komunalnog preduzeća je bila da uradi  potrebnu investiciono-tehničku dokumentaciju i osigura usluge stručnog nadzora. Po okončanju projekta upisat će sve promjene u katastru komunalnih instalacija. 

 

Prije početka realizacije ovog projekta pribavljene su potrebne saglasnoti od nadležne općinske službe, kao i rješenje o privremenoj izmjeni režima saobraćaja motornih vozila duž Ulice Tabašnica koju izdaje Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo. 

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti