OPĆINA CENTAR PODRŽALA PROJEKAT

Polaznicima škole košarke uručeni novi dresovi

Danas je u sportskoj sali Osnovne škole „Šip“ upriličena primopredaja sportske opreme (dresovi) koju je za polaznike škole košarke obezbijedilo Udruženje „Košarkaški klub BBY“ (Bosnian Basketball Youth).

Naime, u decembru prošle godine je okončana  Minibasket liga i radionice Općine Centar, projekat koji je finansirala Evropska unija (EU), sufinansirala Općina Centar, a proveo Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2. 

 

-Nakon uspješno završenog projekta odlučili smo da u još nekoliko škola u Centru otvorimo svoje punktove košarke. Jedna od tih škola je i Osnovna škola „Šip“. Naša praksa je da djecu koja su počela da se bave košarkom i koja su pokazala interes za ovaj sport obradujemo besplatnom sportskom opremom za trening koja će njima ostati kao trajna uspomena. Naš je cilj da budemo prisutni na što više lokacija u općini Centar,  objasnio je Admir Sakoč, direktor kluba. 

 

Košarkaški seniorski reprezentativac Ajdin Penava je ovom prilikom osim najmlađima, u znak zahvalnosti za podršku ovom projektu, uručio dresove i nastavnom i tehničkom osoblju ove škole, kao i direktorici škole Dženiti Kurtović, koji su među najzaslužnijima za uspješnu realizaciju škole košarke, jer su prepoznali koje dobrobiti projekat donosi djeci ove škole.  

 

Za dosadašnju podršku koju Općina Centar pruža ovom projektu općinskom načelniku Srđanu Mandiću je osim novog dresa kluba također pripremljena i zahvalnica koju su potpisali svi polaznici škole košarke. U njegovo ime zahvalnicu i opremu je preuzela  Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar.

 

Današnjoj podjeli sportske opreme je također prisustvovala i Uma Ćesko koja je završila drugi razred. 

-Ispočetka nisam bila nešto posebno oduševljena sa dolaskom na treninge, ali je vremenom postajalo sve bolje i interesantnije. Danas jedva čekam da dođem na trening posebno zbog dobrih prijatelja, kao i takmičenja, što najviše volim od cijelog treninga, izjavila je Ćesko. 

 

Osim na Šipu školu košarke Kluba BBY vode certificirani treneri u osnovnim školama Centra: Alija Nametak, Isak Samokovlija i Musa Ćazim Ćatić.  

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti