PROJEKTI KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

Poziv za dostavu prijedloga projekata za budžet 2024. godine

U skladu sa procedurom planiranja budžeta Općine Centar, raspisan je javni poziv za dostavu prijedloga projekata iz oblasti komunalne infrastrukture za Nacrt budžeta Općine Centar Sarajevo za 2024. godinu.
Poziv za dostavu prijedloga projekata za budžet 2024. godine

Javni poziv je objavljen, u skladu sa budžetskim kalendarom za donošenje budžeta Općine Centar za narednu godinu, u dnevnom listu Oslobođenje u izdanju od 12. juna 2023. godine, te na web stranici Općine Centar u rubrici https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi  i ostaje otvoren 30 dana.

Sredstva će se odobravati za projekte koji ispunjavaju minimalno jedan od slijedećih uslova:

1. utiču na poboljšanje kvaliteta života građana i imaju opći značaj

2. utiču na unapređenje lokalnog ekonomskog razvoja općine Centar Sarajevo

3. utiču na unapređenje zaštite okoliša, urbanog razvoja i komunalne infrastrukture

Prijedlozi projekata, sa naznakom za „Javni poziv za prijedloge projekata za Nacrt budžeta Općine Centar Sarajevo za 2024. godinu, na propisanom obrascu, mogu se predati sekretarima mjesnih zajednica, neposredno na protokol Općine Centar Sarajevo ili putem pošte na adresu Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1, Sarajevo.

Pravo predlaganja projekata imaju građani, savjeti mjesnih zajednica, institucije, poduzetnici, općinske službe, kao i svi drugi koji imaju projektnu ideju od interesa za veći broj građana, izuzev organizacija civilnog društva čiji su projekti predmet posebnih javnih poziva.

Prijedlozi se dostavljaju isključivo na OBRASCU 1  koji se može preuzeti na info punktu Općine Centar, u prostorijama mjesnih zajednica i na općinskoj web stranici. 

Dodatne informacije ili pomoć u vezi sa popunjavanjem i predajom obrazaca mogu se dobiti u prostorijama mjesnih zajednica i putem Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje i Službe za finansije Općine Centar.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti