ZA MOBILNOST MLADIH IZDVOJENO 35.000 KM

Zatvoren javni poziv za dodjelu sredstava

Zatvoren je javni poziv za dodjelu sredstava iz granta za mobilnost mladih sa područja općine Centar jer su novčana sredstva koja su obezbijeđena u ovogodišnjem budžetu Općine za ovu namjenu su utrošena.
Zatvoren javni poziv za dodjelu sredstava

U okviru javnog poziva u ovoj godini podržano je 55 korisnika i utrošeno je 35.000 KM.

Cilj javnog poziva bio je finansiranje putnih troškova, troškova kotizacije, boravka, viza za odlazak mladih pojedinaca na razne edukacije, seminare i treninge, konferencije, konvencije, takmičenja, stručna usavršavanje i slične skupove. 

Iznosi sredstava koji su se mogu dodijeliti u jednoj godini za podnosioca zahtjeva su: do 300 konvertibilnih maraka za troškove unutar Bosne i Hercegovine, do 500 KM za troškove za odlazak u zemlje regiona i do 700 maraka za troškove odlaska u ostale zemlje u inostranstvu, a za aktivnosti koje se održavaju u Kantonu Sarajevo, Općina je finansirala samo troškove kotizacije.

Pravo prijavljivanja su mogu ostvariti pojedinci učenici i studenti, aktivisti, volonteri nevladinih i humanitarnih organizacija, uz uslov da imaju prebivalište na području općine Centar i da su starosne dobi od 15 do 30 godina.

18.04.2024.
MOLBA GRAĐANA ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA PARKING MJESTA
Načelnik Mandić obišao područje MZ „Park-Višnjik“
18.04.2024.
DANI OPĆINE CENTAR OD 2. DO. 9. MAJA
Obilježavanje najznačajnijeg datuma u novijoj historiji Općine Centar
18.04.2024.
ZA SUFINANSIRANJE TROŠKOVA EKSKURZIJE IZDVOJENO 15.000 KM
Zatvoren javni poziv za dodjelu sredstava
Više vijesti