MANIFESTACIJA MATURANTI OPĆINE CENTAR

Maturanti općine Centar svečano prodefilovali glavnim ulicama grada

U organizaciji Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar, a povodom okončanja osnovnoškolskog obrazovanja danas su maturanti iz osnovnih škola sa Centra prodefilovali glavnim ulicama grada i općine Centar i tako obilježili završetak jednog svog poglavlja u životu.

Maturanati su zajedno sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem i pomoćnicom načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević krenuli iz parka kod zgrade Općine Centar i prodefilovali do Trga Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu. Maturante su pratili i članovi Sarajevo Drum Orcherstra, a na Trgu Susan Sontag Udruženje za umjetničko stvaralaštvo i kreativni razvoj organizovalo je i prigodan kulturno umjetnički program u čast završetka osnovnog obrazovanja.

Svi učesnici ove manifestacije su bili obučeni u bijele majice koje su tokom šetnje ispisane raznim porukama za trajno sjećanje. Ispisivanju poruka na majicama se također priključio i načelnik Mandić koji se na trgu obratio maturantima i zaželio im puno sreće u nastavku njihovog života.

– Sada ste okončali jedno lijepo poglavlje u životu i želim da što uspješnije nastavite drugo srednjoškolsko doba. Tokom ovog raspusta se dobro odmorite i provedite kako biste u septembru napunili baterije za nove školske uspjehe. Volite i čuvajte jedni druge, uvažavajte i poštujte vaše roditelje i profesore, a znajte da smo mi ponosni na vas i da vam stojimo na raspolaganju. Mnogo ste danas ljubavi i osmijeha izmamili na ulicama Sarajeva. Primite te osmijehe i ponesite u svojim srcima u vašu budućnost. Želim vam svu sreću, poručio je načelnik Mandić.