CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR

Kulturna dešavanja u mjesecu junu

Mjesec juni u Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih Općine Centar“ donosi raznovrstan i bogat umjetnički program za djecu, mlade i građane, nastavak mnogobrojnih kurseva, radionica, škola koje se realiziraju tokom godine, kao i saradnju sa umjetnicima i kulturnim institucijama.
Kulturna dešavanja u mjesecu junu

Večeras 6. juna sa početkom u 20 sati biće odigrana predstava pod nazivom „Čorba od kanarinca“. Glumci Sanela Pepeljak u ulozi Jace, i Sead Pandur koji tumači Medu, izvest će dinamičnu komediju i nježnu duodramu, spojene u priču o ljubavi. Tekst potpisuje Miloš Radović, a režiju Rijad Ljutović. 

Petak 16. juni rezervisan je za dječije baletske čarolije. Balet je jedna od najgracioznijih i najstarijih plesnih tehnika koja je postavila temelj svim modernim plesnim stilovima. Polaznici škole klasičnog baleta, izvest će dva koncerta na sceni Centra kulture i mladih od 18 i 19.30 sati.

U srijedu 21. juna sa početkom u 20 sati ljubitelji komedije moći će pogledati predstavu pod nazivom „Luda kuća“. Predstava obiluje bosanskim humorom i scenama iz svakodnevnog života običnih ljudi. Tekst potpisuje Edin Drljević, a režiju Saša Petrović. U predstavi igraju Armin Omerović, Aida Bukva, Edin Drljević, Senka Oruč, Mirsad Imamović i Midhat Slatina. 

Putem web stranice www.centarkulture.ba, kao i putem telefona 033 232 595, možete napraviti rezervaciju karata za navedene predstave. Blagajna je otvorena od 10 do 12, i od 16 do 20 sati svaki radni dan. 

Da podsjetimo, tokom prošle sedmice u organizaciji Javne ustanove „Centar kulture i nladih“, a pod pokroviteljstvom Općine Centar bio je organizovan koncert dječijeg hora Mravko Travko, manifestacija „Porodični i ekološki dan Općine Centar“ u Pionirskoj dolini, kao i dva koncerta škole gitare Centra kulture i mladih.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti