POZIV ZA STANOVNIKE MZ „PIONIRSKA DOLINA“ I „NAHOREVO“

Produžen rok za podnošenje zahtjeva za prijavu nastalih šteta

Obavještavamo stanovnike mjesnih zajednica „Pionirska dolina“ i „Nahorevo“ da je produžen rok za prijave nastalih šteta zbog djelovanja poplava i bujica na njihovoj imovini.
Produžen rok za podnošenje zahtjeva za prijavu nastalih šteta

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je, kao komandant Općinskog štaba civilne zaštite, donio ovakvu odluku na osnovu činjenice da su velike padavine 30. maja ove godine uzrokovale dodatne štete na infrastrukturi i stambenim objektima stanovnika pomenute dvije mjesne zajednice.  

 

Sugrađani svoje zahtjeve za prijavu nastalih šteta na njihovoj imovini mogu podnositi do 7. juna ove godine. Obrazac zahtjeva za prijavu štete od prirodne i druge nesreće može se preuzeti sa web stranice Općine Centar: https://www.centar.ba/opcina-centar/opcinske-sluzbe/civilna-zastita, u mjesnim zajednicama „Pionirska dolina“ i „Nahorevo“ i na Info pultu Općine Centar. Zahtjev građani mogu predati na Protokol Općine Centar (Mis Irbina 1). 

 

Za sve dodatne informacije moguće je kontaktirati sekretare navedenih mjesnih zajednica, te pripadnike Službe za civilnu zaštitu Općine Centar na sljedeće telefonske brojeve: Služba za civilnu zaštitu - 033/562-502; MZ „Pionirska dolina“ - 033/668-166; MZ „Nahorevo“ - 033/670-822. 

 

Da podsjetimo, nakon obilnih padavina koje su nanijele veliku materijalnu štetu na imovini stanovnika mjesnih zajednica „Pionirska dolina“ i „Nahorevo“, načelnik Općine Centar Srđan Mandić, na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite Općine Centar, kao njen komandant, u četvrtak 25. maja 2023. godine donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće -poplava na području mjesnih zajednica „Nahorevo“ i „Pionirska dolina“.