POZIV SVIM GRAĐANIMA

Sutra „Porodični i ekološki dan Općine Centar“ u Pionirskoj dolini

Danas je održana press konferencija povodom manifestacije „Porodični i ekološki dan Općine Centar“, koja će se održati sutra 3. juna u Pionirskoj dolini.

 

Konferenciji su prisustvovali općinski načelnik Srđan Mandić, Adis Bešlić, direktor KJKP „Park“, Amer Mudželet, izvršni direktor KJKP „Park“ i Ernis Šljivo direktor Javne ustanove „Centar kulture i mladih“ Općine Centar koja je organizator ove manifestacije.

 

 „Porodični i ekološki dan Općine Centar Sarajevo“ se tradicionalno organizuje već punih sedam godina, na radost mališana i njihovih  porodica.

 

I ove godine priređen je čitav niz kulturnih sadržaja i izvođača, edukativnih, ekoloških i sportskih radionica, kao i nagrada partnera projekta. Sve navedeno obećava cjelodnevnu dobru  zabavu za sve posjetioce u terminu od 10 do 16 sati. Svjedoci smo svakodnevnog neodgovornog odnosa prema prirodi i njenim ljepotama, te tim povodom zajednički svakodnevno moramo djelovati na zaštiti i očuvanju našeg prirodnog i kulturnog blaga. S tim u vezi, na nekoliko lokacija u Pionirskoj dolini, biće organizovane ekološke radionice, posvećene zaštiti prirode i životinja. Ulaz je besplatan, a kapije Pionirske doline se otvaraju u 10 sati. 

Centralna pozornica biće u znaku bogatog dječijeg kulturnog programa (Kike Tike Tačke, Latif Močević i Mravko Travko, Hor Note, Škole JU Centra kulture i mladih, KUD „Baščaršija“, Frtutma KIDS,  mažoretkinje, Party Time i Eksperimentaona).

Neke od radionica koje će se realizirati tokom dana su: CKM ART radionica, modeliranje balona, Face painting, CKM KIDS OLIMPIJADA, Dogs Trust radionica, Vuneno pozorištance, Edukativna radionica Brainobrain, Pametna igraonica, mozgaonica, Gorska služba spašavanja, Karavan mašte, Emma Emily, Saša Klovn, Igraonica Geppeto, FK Željezničar, Dar bazar i drugi.

Tokom dana biće organizovane sportske aktivnosti i igre, a najuspješniji će imati priliku dobiti i nagrade.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti