SJEĆANJE NA POGINULE BORCE ČAJNIČA

Općina Centar podržala izgradnju spomen-obilježja

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je jučer sa predsjednicom Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Čajniče Anerom Zagrljačom ugovor kojim se iz budžeta ove lokalne zajednice izdvaja 5.000 maraka za izgradnju spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima na teritoriji općine Čajniče.

-Općina Centar će u skladu sa svojim mogućnostima uvijek pomagati manje opštine, podržavati  programe i projekte vjerskih zajednica, a jedan od takvih je zasigurno izgradnja  spomen-obilježja  šehidima i poginulim boraca sa teritorija opštine Čajniče. Moramo sačuvati sjećanje na one koji su dali svoje živote za slobodu naše domovine, kazao je načelnik Mandić.

Predstavnici Islamske zajednice Čajniče zahvalili su se Općini Centar i načelniku Mandiću na podršci koju im je pružila ova lokalna zajednica izrazivši uvjerenje da će dobra saradnja i prijateljski odnos biti nastavljeni i ubuduće.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasmina Fazlić i vijećnik Velija Katica.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti