NAKON ZAVRŠENOG JAVNOG POZIVA

Potpisani ugovori sa dobitnicima plastenika

Općinski načelnik Srđan Mandić danas je potpisao ugovore sa dobitnicima plastenika koje je Općina Centar dodijelila poljoprivrednim proizvođačima kao i socijalnim i obrazovnim ustanovama u cilju poticanja poljoprivredne proizvodnje na području općine Centar Sarajevo.

Naime, nakon provedene procedure u sklopu Javnog poziva za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na dodjelu plastenika poljoprivrednim proizvođačima sa područja općine Centar jedanaest kandidata je danas sa načelnikom Mandićem potpisalo ugovore o dodjeli  plastenika od 50 m2 sa dodatnom opremom. 

-Uzgajanje voća i povrća odnosno proizvodnja hrane je jako bitna, a pogotovo plastenička,  jer živimo u periodu kad se dešavaju velike klimatske promjene. Ovaj vid podrške Opštine Centar omogućava proizvođačima da prevaziđu poteškoće usljed poskupljenja hrane i nepovoljnih klimatskih uslova, rekao je načelnik Mandić.

Općina Centar također je ocijenila važnost proizvodnje biljne hrane i u saradnji sa nadležnim službama uspješno je okončala i projekat dodjele plastenika od 18 m2 sa dodatnom opremom socijalno ugroženim građanima, kao i socijalnim i obrazovnim ustanovama sa kojima su danas zaključeni ugovori.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovale se pomoćnice načelnika Neira Mlinarević, Jasmina Fazlić i Lejla Dizdarević.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti