CRVENI KRIŽ OPĆINE CENTAR „NAŠI LJUDI“

Uručena zahvalnica načelniku Mandiću

Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić, u prostorijama ove lokalne zajednice, ugostio predstavnike Crvenog križa Općine Centar Sarajevo.

Naime, u periodu od 8. do 15. maja svake godine se obilježava Svjetski dan i Nedjelja Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca, sa ciljem da se javnosti prikaže humanitarni rad Međunarodnog pokreta Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca u svijetu. Moto ovogodišnje Nedjelje Crvenog krsta/križa bio je „Naši ljudi“, a u okviru obilježavanja ove nedjelje organizirane su aktivnosti otkupa i distribucije prigodnih markica. Općina Centar pridružila se akciji i otkupila dio markica te na taj način još jednom podržala humanitarni rad ove organizacije. 

Sekretarka Crvenog križa Općine Centar Sabina Ibrica uručila je zahvalnicu načelniku Mandiću i Općini Centar za odluku da budu „Naši ljudi“, odnosno na aktivnom učešću u realizaciji aktivnosti otkupa prigodnih markica, za sveukupnu pruženu podršku Crvenom križu Općine Centar i humanosti na djelu.  

-Opština Centar će nastaviti i u budućnosti finansijski podržavati mnogobrojne projekte koji ublažavaju teško socijalno stanje u društvu i pomažu u očuvanju egzistencije naših sugrađana. Humanitarni rad kojim se bavite zaista moramo podržavati, jer vi ste tu uz naše sugrađane kada je najteže. Nebrojeno puta ste opravdali postojanje i misiju zbog koje ste i osnovani,  poručio je Mandić.

Da podsjetimo, pored otkupa markica u okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta/križa Općina Centar je za rad humanitarne organizacije iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 20.000 KM.

Crveni križ općine Centar je dio velike svjetske porodice Crvenog križa, polumjeseca i kristala, najstarije i najveće humanitarne organizacije na svijetu. Vođen idejama humanosti Crveni križ općine Centar je trajno posvećen radu na unapređenju stanja u svojoj zajednici, a u svojim redovima okuplja dobrovoljce svih dobnih uzrasta, od učenika osnovne škole do penzionera. 

29.09.2023.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Renoviranje kultne Otvorene scene Obala
29.09.2023.
POVODOM MEĐUNARODNOG DANA STARIJIH OSOBA
Održana konferencija „Slavimo život“
29.09.2023.
VRIJEDNOST INVESTICIJE PREKO MILION MARAKA
Uskoro počinje realizacija dva velika projekta u MZ „Pionirska dolina“
Više vijesti