Stalni javni poziv za upis u spisak omladinskih udruženja

Služba Općine Centar za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport objavila je stalni javni poziv omladinskim udruženjima koja imaju sjedište ili registrovan ured na području općine Centar da izvrše upis u spisak omladinskih udruženja Općine Centar.
Stalni javni poziv za upis u spisak omladinskih udruženja

Prema odredbama federalnog  Zakona o mladima, jedna od obaveza Općine, odnosno nadležne općinske službe jeste da vodi spisak omladinskih udruženja i neformalnih grupa čije su aktivnosti podržane od strane Općine, a iz razloga transparentnosti, saradnje, podrške i partnerstva. 

Naime, omladinska udruženja koja žele predlagati projekte za mlade ili biti član Vijeća mladih Centar, dužna su se upisati u spisak omladinskih udruženja Općine. 

Omladinsko udruženje, prema Zakonu o mladima, označava udruženje čije članstvo i organe upravljanja čine dvije trećine mladih, čije su aktivnosti i statutarne djelatnosti usmjerene na mlade, a koje se osniva, registruje, djeluje i prestaje postojati u skladu sa zakonom na osnovu kojeg je registrirano. Međunarodna udruženja koja nisu registrovana i u Bosni i Hercegovini ne mogu dobiti status omladinskog udruženja.

Više o samom javnom pozivu, zahtjev za upis, kao i pravilnik i obrazloženje možete pronaći na web stranici Općine Centar i to na sljedećm linku: https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi.

Zahtjev i prilozi se popunjavaju digitalno i podnose se Službi skenirani putem službene mail adrese: mladi@centar.ba.

Javni poziv je stalnog karaktera, a za sve dodatne informacije možete se javiti na broj telefona: 033 562 384.

28.03.2024.
NASTAVAK 37. I REDOVNA 38. SJEDNICA
Usvojen Regulacioni plan „Podgaj-Tekija“
28.03.2024.
ŽRTVE USTAŠKOG TERORA
Obilježena godišnjica smaknuća 55 antifašista
28.03.2024.
U PREPUNOJ VELIKOJ SALI OPĆINE CENTAR
Održana prva javna rasprava o Nacrtu urbanističkog plana Centar
Više vijesti