CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR

Završen prvi ciklus edukacije za pisanje projekata po LOD metodologiji

U prostorijama Javne ustanove „Centar za kulturu i mlade“ Općine Centar podjelom certifikata polaznicima obilježen je završetak prvog ciklusa edukacije za pisanje projekata u skladu sa LOD metodologijom, koji je bio organizovan u dva modula.

Voditeljica radionica bila je Aida Spahić, ekspert sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti pisanja i vođenja projekata. Radionice su se održavale dva puta sedmično od polovine marta do polovine maja 2023. godine, a drugi ciklus je planiran za period septembar – decembar 2023.

Učesnicima prvog  ciklusa edukacije obratio se direktor Centra kulture i mladih Ernis Šljivo, nakon čega je upriličena dodjela certifikata za učesnike koji su uspješno završili program edukacije. Polaznici su iskazali zadovoljstvo kvalitetom provedenih edukacija, te su izrazili želju za nastavkom obuke u oblasti projektnog menadžmenta.

-Ova edukacija je jedna od rijetkih prilika gdje se zaista detaljno obrađivao svaki segment pisanja projekta. Uz teorijski dio, radili smo i na praktičnom. U narednoj godini očekujemo da na primjerima dobre prakse naših vlastitih projekata vidimo rezultate rada kao najboljeg pokazatelja koliko smo naučili. Voljela bih da Centar kulture i mladih i Općina Centar nastave raditi ovakve i slične projekte jer su definitivno za mlade ljude to sjajne prilike za naučiti vještine koje su danas poželjne, bez obzira u kojoj industriji radili. Također, na ovaj način se promoviše bolja saradnja između vladinog i nevladinog sektora, što je poseban vid napretka po ugledu na funkcionisanje zemalja Europske unije. Lokalni projekti mogu imati veliku moć u kreiranju svijesti i direktnom uticaju na članove društva, te su zbog toga ovakvi kursevi i edukacije neophodne kako bi imali što bolji pristup i u konačnici što bolji rezultat, rekla je polaznica Amna Krnić.

Da podsjetimo, projekat je bio besplatan za polaznike, a edukaciju je organizovao  „Centar kulture i mladih“, pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti