OPĆINA CENTAR JEDAN OD SPONZORA

Održana premijera dokumentarnog filma „Heroj“ u Sarajevu

U Domu mladih u Sarajevu sinoć je održana premijera dokumentarnog filma „Heroj“, koji su kreirali prijatelji iz Udruženja Unity Visoko, u koprodukciji sa Al Jazeera Balkans.

Jedan od sponzora promocije dokumentarnog filma je i Općina Centar, a nakon promocije prisutnima u Domu mladih se obratio načelnik Općine Srđan Mandić. 

-Opština Centar se uvijek odazove na poziv Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka FBiH“ jer je to naša moralna i ljudska obaveza. Kada smo čuli za priču o Afanu i njegovoj istrajnoj borbi bilo je neupitno da ćemo podržati premijeru filma o herojskoj borbi. Priča heroja Afana inspirisala je mnoge, pa tako i nas u Opštini Centar. Naša želja je da se Afanov glas čuje što dalje, da njegova priča dođe do što većeg broja ljudi, jer on je dokaz da se snažnom borbom i zajedništvom može pobijediti ono najgore. Posao kojim se bavim mi omogućava da upoznam velike ljude, a Afan je jedan od najvećih koje sam upoznao. Naša podrška Afanu neće izostati ni u budućnosti, jer važno je da se kao društvo okupljamo oko dobrih i humanih stvari i da jedni drugima pružimo ruku podrške. Kada se udružimo i kada smo složni možemo napraviti čuda. Uvijek smo tu za svu našu djecu, poručio je Mandić.

Direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka FBiH“ Fikret Kubat zahvalio se svima koji su pomogli u snimanju ovog dokumentarnog filma, ali i Afanovoj borbi da prebrodi tešku i opaku bolest. 

-Afanova priča, koliko god je teška bila je motivacija za sve nas. Mi u Udruženju smo ponosni na Afana i sva ekipa koja je radila na filmu i pratila njegov oporavak. Ova motivacija koju nam je dao Afan je veoma važna za roditelje čija se djeca i dalje liječe, kazao je Kubat.

 

Načelniku Mandiću sinoć je uručena zahvalnica za podršku organizaciji premijere.

 

Film „Heroj“ je priča o snazi, hrabrosti i upornosti dječaka Afana Habibovića, koji se bori sa dijagnozom tumora na mozgu. Afan je sinonim za svu djecu oboljelu od raka. On priča njihovu priču o jakoj volji za životom, neodustajanju i pozitivnoj energiji, koju nose poput krune.

Općina Centar snosi troškove dvorane, a u budžetu ove lokalne zajednice je po prvi put predviđen poseban grant za Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" u iznosu od 30.000 KM. 

Također, Općina je podržala premijeru filma kupovinom 100 karata za učenike srednjih škola.

Premijeri filma u ime Općine Centar prisustvovale su i dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Sara Arslanagić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti