NASTAVLJENA FINANSIJSKA PODRŠKA

Načelnik Mandić u posjeti javnim kuhinjama

Općinski načelnik Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasminom Fazlić jučer je posjetio javnu kuhinju Crvenog križa Kantona Sarajevo i Narodnu kuhinju Stari Grad – Tetka Zilha.

Tim povodom načelnik Mandić i sekretarka Udruženja Crvenog križa Kantona Sarajevo Enaida Višo potpisali su protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 8.000 KM. Novac izdvojen iz budžeta Općine namijenjen je za pomoć u radu javne kuhinje Crvenog križa.

-Koristim priliku da se zahvalim načelniku Mandiću, kao i Općini Centar, jedinoj lokalnoj zajednici u Kantonu Sarajevo koja svake godine podržava rad javne kuhinje i na taj način pomaže naših 900 korisnika, naglasila je sekretarka Višo.

Isti dan načelnik Mandić posjetio je Narodnu kuhinju Stari Grad – Tetka Zilha, gdje je za pomoć u radu javne kuhinje dodijeljeno 10.000 KM.

Načelnik Mandić je naglasio da Općina Centar pruža podršku i posvećuje veliku pažnju udruženjima i organizacijama koje se bave humanitarnim aktivnostima i akcijama.

U budžetu Općine Centar Sarajevo za transfer karitativnim organizacijama za rad kuhinja izdvojeno je 40.000 KM.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti