IZ OPĆINSKOG BUDŽETA IZDVOJENO 5.000 KM

Nastavak podrške Domu za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba

U prostorijama Kantonalne javne ustanove „Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba“ u Nahorevskoj ulici 195 (nekadašnja bolnica „Dr. Ernest Grin'') potpisan je protokol o donaciji sredstava Općine Centar ovoj kantonalnoj ustanovi.

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Srđan Mandić, dok je u ime Doma protokol potpisao direktor Hazim Durmišević. 

 

Na osnovu ovog dokumenta Općina Centar će iz ovogodišnjeg budžeta izdvojiti iznos od 5.000 KM za potrebe unapređenja uslova boravka i socijalno-zdravstvenog zbrinjavanja osoba sa invaliditetom. 

 

– Koliko nam naše finansijske mogućnosti dopuštaju podržavamo rad ustanova koje se brinu o osobama sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju. Naredni projekat kojeg ćemo realizovati ubrzo je nabavka plastenika za uzgoj organske hrane za potrebe korisnika vašeg Doma. S obzirom na inflaciju i poskupljenje troškova života također planiramo da povećamo iznos koji izdvajamo iz općinskog budžeta za ustanove ovog tipa, objasnio je načelnik Mandić. 

 

Direktor Durmišević se zahvalio na ovoj i dosadašnjoj podršci koju Općina Centar pruža ovoj ustanovi. 

 

- Nama je svaka donacija dobrodošla bez obzira na njenu vrijednost. Posebno su nam drage podrške koje idu direktno našim korisnicima kao što je slučaj sa ovom donacijom Općine Centar. Prioritet naše ustanove jeste trajno rješavanje našeg smještaja, jer godinama imamo podstanarski odnos. Također trebamo proširiti kapacitete za smještaj posebno na odjeljenju za smještaj nepokretnih osoba za šta postoje liste čekanja za prijem, kazao je Durmišević. 

 

Prema odredbama potpisanog protokola Uprava Doma na Nahorevu ima obavezu da najkasnije do kraja ove kalendarske godine dostavi pismeni finansijski izvještaj sa pratećom dokumentacijom o namjenskom utrošku doniranih sredstava. 

 

 Potpisivanju protokola je također prisustvovala i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasmina Fazlić. 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti