PODRŠKA DRUGIM OPĆINAMA ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE GRAĐANA

Pomoć u nabavci vatrogasne opreme Općini Pale FBiH

U Općini Centar je upriličeno potpisivanje ugovora o dodijeli finansijskih sredstava Općini Pale FBiH za finansiranje nabavke vatrogasne opreme za potrebe njihove „Vatrogasne jedinice“, koja djeluje u okviru civilne zaštite.

U ime Općine Centar ugovor je potpisao načelnik Srđan Mandić, dok je u ime Općine Pale FBiH ugovor potpisao načelnik Almin Ćutuk. Za navedenu namjenu iz budžeta Općine Centar će biti izdvojen iznos od 8.000 KM. Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Ćutuk je istakao koliko je za njegovu malu općinu važno da uspostavi saradnju sa sarajevskim općinama, te Gradskom upravom. – Zahvaljujući sredstvima koje su nam donirali iz Općine Centar zaokružili smo finansijsku konstrukciju i možemo krenuti u nabavku najneophodnije vatrogasne opreme za potrebe naše civilne zaštite od vatrogasnih aparata, zaštitnih odijela, crijeva za vatrogasna vozila, naprtnjača za gašenje požara...  Naš naredni korak u opremanju naše vatrogasne jedinice je nabavka novog vatrogasnog vozila koje će zamijeniti dotrajalo, objasnio je načelnik Ćutuk. 

 

Prema odredbama potpisanog ugovora korisnik sredstava je u obavezi po realizaciji nabavke vatrogasnog vozila,  a najkasnije do kraja ove godine, da Općini Centar kao davaocu sredstava dostavi finansijski izvještaj sa pratećom dokumentacijom kao dokaz o namjenskom utrošku doniranih sredstava. Sredstva će iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar biti izdvojena sa ekonomskog koda „Podrška drugim općinama/gradovima za zaštitu i spašavanje građana“.

 

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i Faruk Efendić, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Centar. 

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti