OPĆINA CENTAR OBEZBIJEDILA FINANSIJSKA SREDSTVA

Načelnik Mandić i direktorica Burazerović potpisali ugovor za SARTR

U prostorijama Općine Centar, načelnik Srđan Mandić jučer je potpisao ugovor u vrijednosti od 10.000 maraka sa direktoricom Sarajevskog ratnog teatra Majom Burazerović.

Općina Centar sredstva je izdvojila za realizaciju projekta pod nazivom „Otelo“, a novac će biti isplaćen iz budžeta Općine Centar za 2023. godinu iz granta „Podrška kulturnim i naučnim ustanovama, manifestacijama, festivalima i projektima“.

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Mandić je još jednom naglasio da Općina Centar snažno podržava organizaciju kulturnih manifestacija te da će takva praksa biti nastavljena i u budućnosti.

 Direktorica Burazerović zahvalila se načelniku Mandiću i Općini Centar na dosadašnjoj podršci projektima Sarajevskog ratnog teatra, te izrazila nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućem periodu.

Sarajevski ratni teatar utemeljen je 17. maja 1992. godine okupljajući glumce i suradnike iz tri profesionalna sarajevska teatra a koja su, zbog agresije na Bosnu i Hercegovinu, morala obustaviti svoj rad. U augustu 1992. SARTR je konstituiran kao vojna jedinica pri Regionalnom štabu Oružanih snaga BiH Sarajevo, a 12. januara 1993. godine Odlukom Ratnog Predsjedništva Skupštine grada Sarajeva kao javna ustanova iz oblasti kulture od posebnog interesa za odbranu grada.

Jučerašnjem potpisivanju ugovora prisustvovala je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević, te saradnice iz pomenute službe.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti