TEATARSKA SCENA CENTRA KULTURE I MLADIH

Večeras premijera komedije „Kako nastaje pozorišna predstava“

Polaznici škole glume starijeg uzrasta, na teatarskoj sceni Javne ustanove "Centra kulture i mladih”, čiji je osnivač Općina Centar, večeras će premijerno izvesti komediju pod nazivom „Kako nastaje pozorišna predstava”, prema motivima djela „Kako se šta pravi”, češkog autora Karela Čapeka.
Večeras premijera komedije „Kako nastaje pozorišna predstava“

Prije nego što se predstava prvi put pojavi pred publikom, ona prolazi trnovit put pun zabune, emocija i nesporazuma, a upravo je to tema ove predstave. Ovim komadom polaznici škole glume pod mentorstvom Adise Zuberović na komičan način upoznaju publiku sa dešavanjima iza kulisa, prije nego što predstava ugleda svetlo dana i dočeka premijeru.

U predstavi igraju Dinand Pačak, Amina Mehmedović, Ena Veljan, Sajra Sarač, Ajša Hasanspahić i Ali Šabeta. Režiju predstave potpisuje Adisa Zuberović, scenografiju i plakat  Admir Halilović, kostime i izbor muzike polaznici škole, a ton i svjetlo Džemal Karkelja.

Predstava se realizira pod pokroviteljstvom općine Centar, partnera i medijskih pokrovitelja, a počinje u 20 sati. Ulaz na predstavu je slobodan.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti