DRUGOG DANA RAMAZANSKOG BAJRAMA

Predstavnici Općine Centar obilježili Dan šehida

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Centar je drugog dana Ramazanskog bajrama, kada se zvanično obilježava kao Dan šehida, upriličila obilazak mezarja.

Ovom prilikom je polaganjem cvijeća i odavanjem dužne počasti najzaslužnijim sinovima naše Armije i MUP RBiH također učestvovali i predstavnici izvršne i predstavničke vlasti Općine Centar.  

 

Delegacije su prvo obišle šehidsko mezarje na Kovačima gdje su prvo položile cvijeće ispred spomen-obilježja „Bosanski šehid“, kao i pored mezara rahmetli Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva BiH i vrhovnog komandanta Armije RBiH. Nakon toga delegacije su obišle šehidsko mezarje na pomoćnom stadionu Koševo, te su položila cvijeće ispred spomen-obilježja na gradskom groblju Lav.

 

U ime općinskog načelnika Srđana Mandića u delegaciji su bili prisutni Jasmina Fazlić i Adis Adilović iz Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar, dok su u ime Općinskog vijeća Centar u delegaciji bili vijećnici: Velija Katica, Đenan Muminović, Samir Fazlić, Hamdija Hasanović i Mehmed Muharemović.  

 

Navedene aktivnosti na obilježavanju Dana šehida je Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Centar realizovala u okviru projekta „Obilježavanja značajnih datuma, događaja i ličnosti tokom odbrambeno-oslobodilačke borbe u periodu 1992.-1995. godine“, koju je finansijski podržala Općina Centar.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti