Započela obnova dječijeg igrališta na uglu ulica Mehmeda Spahe i Dalmatinska

U okviru globalnog projekta „Varta Loves“ kojeg brend Varta provodi u više od 70 zemalja svijeta, danas su započeli radovi na obnovi dječijeg igrališta smještenog na uglu ulica Mehmeda Spahe i Dalmatinska.

Brend Varta u Bosni i Hercegovini u sklopu globalnog projekta „Varta Loves“ u decembru 2022. godine pokrenuo je kampanju koja za cilj ima uljepšati djetinjstvo mališanima.

Kampanja „Varta Loves Creatives“ je osmišljena tako da se pomenuti brend odriče dijela zarade od prodanih baterija i taj novac iskoristi za obnovu jednog dotrajalog igrališta u Bosni i Hercegovini, kako bi djeca dobila ljepše mjesto na kojem će kvalitetnije provoditi svoje vrijeme. Svi zainteresovani kupci na ovaj način mogu učestvovati u ovoj kampanji kupovinom Vartinih proizvoda u prodavnicama Konzum i Mercator, objektima Duhanprometa i na G-Petrol pumpama do 31. marta 2023. godine čime direktno pomažu obnovu dječijih igrališta. 

-Kampanja traje od decembra prošle do kraja marta ove godine i moramo istaći da je zaista bio dobar odziv građana. Za obnovu smo izabrali igralište koje se nalazi u ulici Mehmeda Spahe, na području općine Centar Sarajevo, koje je dostupno velikom broju mališana. Naši partneri u ovom projektu su Konzum, Mercator, humanitarna organizacija Pomozi.ba, te kompanije Mibral i Flex Invest, koje su nam pomogle da ostvarimo našu želju da uradimo nešto korisno za naše najmlađe i obezbijedimo im sigurno i lijepo mjesto na kojem će stvarati nove uzbudljive uspomene. Zahvalnost na podršci u projektu dugujemo i Općini Centar Sarajevo, istakao je brand manager Varte Adis Hrbat naglasivši da bi obnova navedenog igrališta trebala biti završena do kraja aprila ove godine.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti