PODRŠKA ZA PODUZETNIKE

U četvrtak Help Desk sesija - Autorsko pravo i pravo intelektualnog vlasništva

Općina Centar Sarajevo, u partnerskom djelovanju sa Općinom Novo Sarajevo, Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalnim univerzitetom BURCH, Udruženjem BIT ALLIANCE Sarajevo, Advokatom Sabinom Čelik iz Sarajeva i Knjigovodstvenim biroom AssetFin d.o.o., provodi aktivnosti projekta „LEADER: Local Economy Activation – Development through Entrepreneurship Recovery/LIDER: Aktiviranje lokalne privrede - Razvoj kroz oporavak preduzetništva“. Jedna od aktivnosti bila je i raspisivanje javnog poziva „Pokreni svoj kreativni ili ICT biznis“.
U četvrtak Help Desk sesija - Autorsko pravo i pravo intelektualnog vlasništva

U okviru Help Deska, održavaju se sedmične sesije podrške na teme od interesa za nove i postojeće poduzetnike, tačnije vlasnike mikro, malih i srednjih preduzeća u Kantonu Sarajevo.

Naredna Help Desk sesija će se održati u četvrtak 30. marta 2023. godine, sa početkom u 14 sati, u Centru za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo, ulica Avde Jabučice broj 52 i putem Zoom aplikacije na sljedećem linku: https://bit.ly/40FYFkP

Tema Help Desk sesije će biti „Autorsko pravo i pravo intelektualnog vlasništva“, a sesiju će voditi Sabina Čelik, advokatica sa višegodišnjim iskustvom u radnom pravu.

Svoje učešće na Help Desk sesiji možete potvrditi popunjavanjem Formulara za prijavu putem linka: https://forms.gle/JG9bmHFwERntdc5M8. Organizatori navode da ukoliko želite, na obrascu navedete specifična pitanja kako bi se voditeljica sesije mogla pravovremeno pripremiti za davanje adekvatnih informacija.

Više informacija o Help Desk sesiji možete pročitati putem portala https://preduzetnik.org/PrikazVijesti.aspx?ID=1337.

Projekat  se realizuje u okviru programa EU4BusinessRecovery koji finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a zajednički realizuju Međunarodna organizacija rada (MOR), Društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projektom LEADER nastoji se unaprijediti nivo poduzetničkog angažmana u Kantonu Sarajevo, sa posebnim fokusom na visoko profitne biznise u oblastima ICT i kreativnih industrija. 

19.04.2024.
OPĆINA CENTAR I KANTON SARAJEVO OBEZBIJEDILI MILION KM
Izmještanje dijela kanalizacione mreže na Šipu za Prvu transverzalu
19.04.2024.
URBACT PROJEKAT „C4TALENT“
Održan sastanak u cilju kreiranja lokalnog akcionog plana
19.04.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Proširenje sistema video nadzora na području MZ „Crni vrh-Gorica“
Više vijesti