KULTNOM FISU SE VRAĆA STARI SJAJ

Načelnik Mandić posjetio obnovljene prostorije FIS-a

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević obišao obnovljene prostorije i svlačionice kultnog Fiskulturnog doma u Sarajevu poznatijeg kao FIS.

Obnovljenim prostorijama proveo ih je Mirza Muzurović, direktor Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, koja upravlja ovim kompleksom.

Načelnik Mandić je izrazio zadovoljstvo što kultni FIS poprima stari sjaj kakav i zaslužuje.

-Kada smo prvi put ušli u ove prostorije zatekli smo loše stanje, prizore strave i užasa. U tom trenutku nismo znali odakle krenuti. Na spratu na kojem se nalaze sale nije postojala niti jedna svlačionica. Objekat FIS-a je tokom proteklih decenija mijenjao svoju funkciju pri čemu je izgubio funkcionalnost. Djeca su se presvlačila na hodnicima, morali su izlaziti vani kako bi pristupili određenim salama. Grijanje je bilo loše, drvenarija u jako lošem stanju. Od našeg FIS-a,  direktor Mirza Muzurović napravio je pravo malo čudo. Dvanaest obnovljenih svlačionica, rekonstrusiane sale, sistem grijanja, stolarija, novi informacioni sistem. I što je najvažnije, FIS ponovo postaje centar mladih sportista i rekreativaca. Sa projektom obnove ćemo jer Sarajevo zaslužuje da mu se vrate kultna mjesta, a jedno od njih je i FIS, i nećemo se zaustaviti dok se to ne desi, kazao je Mandić.

U proteklom periodu zamijenjena je stara i dotrajala stolarija, uveden je novi sistem grijanja u cijelom objektu, obnovljene su sportske sale i svlačionice, te je ugrađena nova LED rasvjeta. Također je uveden novi sistem grijanja, završena je rekonstrukcija vodovodnih i kanalizacionih cijevi, te kompletne elektro mreže kao i sistema ventilacije što je umanjilo troškove održavanja i poboljšanom zaštitom okoline.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti