OPĆINSKA TAKMIČENJA IZ ZNANJA

Informatičari iz OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ pobjednici takmičenja

Na takmičenju iz informatike, na kojem su učestvovali učenici 11 osnovnih škola sa područja općine Centar, u prostorijama Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ najbolje rezultate ostvarila je ekipa iz škole „Musa Ćazim Ćatić“ koju su činili učenici Alen Avdibegović, Adnan Osmić i Amir Karamović.

Drugo mjesto su osvojili učenici iz OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ sa ekipom u kojoj su bili Nejla Bošnjaković, Malik Hadžibulić i Hana Tahmiščija. 

Na treće mjesto su se plasirali učenici Tino Asentić,  Ibrahim Braco Harba i Mak Dujković iz škole „Safvet-beg Bašagić“.

Na takmičenje iz informatike, koje finansijski podržava Općina Centar, škole su imale pravo prijaviti ekipu sastavljenu od po tri učenika različite starosne dobi.

Najboljim učenicima i najuspješnijim školama dodijeljene su diplome, a po okončanju svih takmičenja iz znanja bit će uručene i prigodne novčane nagrade za prvoplasirane učenike.

U cilju poticanja što boljih rezultata u znanju iz pojedinih nastavnih predmeta (matematike, fizike, geografije, informatike, tehnike i kulturno-umjetničkog stvaralaštva) Općina je obezbijedila 25.000 KM za organiziranje takmičenja učenika osnovnih škola iz pomenutih oblasti.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti