Poziv organizacijama civilnog društva sa područja Općine Centar Sarajevo

Glasanje za predstavnika u evalucionoj komisiji u sklopu projekta ReLOaD2

Općina Centar Sarajevo poziva organizacije civilnog društva koje djeluju na području Općine, da učestvuju u glasanju za izbor člana evaluacione komisije ispred organizacija civilnog društva, a u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) na području općine Centar Sarajevo.
Glasanje za predstavnika u evalucionoj komisiji u sklopu projekta ReLOaD2

Poziv članovima organizacija civilnog društva za prijave za učešće u evaluacionoj komisiji u Općini Centar Sarajevo je bio objavljen na web stranici od 6. do 14. decembra 2022. godine.

 

Do predviđenog roka, a u skladu sa zahtjevima, ukupno su se prijavila dva (2) kandidata, i to:

1. g. Bakir Nakaš ispred Crvenog križa općine Centar Sarajevo,

2. g. Mirza Ibrahimović ispred Udruženja „Razvojno istraživački centar Sarajevo“.

 

Prema pravilima u evaluacionoj komisiji ne smiju učestvovati članovi organizacija civilnog društva koje su dostavile svoje prijedloge projekata na javni poziv i/ili bili partneri drugim organizacijama civilnog društva u okviru ovog javnog poziva. Ukoliko se utvrdi da je predstavnik OCD koji je član evaluacione komisije OCD u vezi sa bilo kojim dostavljenim projektnim prijedlogom, ti projektni prijedlozi će biti diskvalifikovani.

 

Organizacije civilnog društva mogu glasati putem ovlaštenih predstavnika za kandidate tako što će poslati elektronsku poštu na samira.dzihanic@centar.ba do 19. decembra 2022. godine do 12.00 sati sa imenom jednog od kandidata koji je prijavu poslao u skladu sa zahtjevima. Glas će biti važeći samo ako je elektronska pošta pristigla sa službenog e-maila organizacije ili e-maila ovlaštenog predstavnika organizacije. Glasati mogu isključivo ovlašteni predstavnici organizacija civilnog društva sa područja općine Centar Sarajevo i to za samo jednog kandidata.

 

Rezultati glasanja za izbor predstavnika civilnog društva u evaluacionoj komisiji će biti objavljeni na internet stranici Općine Centar Sarajevo po završetku procedure. Sa odabranim kandidatom će biti dogovoreni tačni termini evaluacije pristiglih projekata (tokom decembra 2022. godine).

 

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti