Održan okrugli sto na temu „Uloga vjerskih zajednica u životu mladih“

Komisija za odnose sa vjerskim zajednicama Općine Centar organizovala je okrugli sto na temu „Uloga vjerskih zajednica u životu mladih“. Na okruglom stolu učestvovali su predstavnici Nadbiskupskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“, Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, Saborne crkve te Župnog ureda sv. Josip.

Tokom održavanja okruglog stola predstavnici vjerskih zajednica su imali priliku da kroz razgovor i razmjenu iskustava iznesu sa kojim problemima se susreću u radu sa mladima, kao i koliko vjerske zajednice imaju uticaja na mlade osobe.

 

Predsjednik Komisije Hidajet Porić istakao je da ova komisija usko sarađuje sa svim vjerskim zajednicama kako na području općine Centar, tako i sa vjerskim zajednicama koje su teritorijalno izvan ove lokalne zajednice.

 

- U narednom periodu ćemo pojačati saradnju sa Međureligijskim vijećem Bosne i Hercegovine, gdje ćemo mi kao Komisija podržati projekte koje za cilj imaju uključivanje što više mladih svih konfesija, kazao je Porić.

 

U ime Općine Centar na okruglom stolu su također prisustvovale Amra Hašimbegović-Vučković i Elma Sultanić ispred Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, kao i vijećnica Senada Bosno koja je ujedno i članica Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti