SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR

Upozorenje građanima da ne pale vatru

S obzirom na nadolazeće hladne dane i početak sezone grijanja, Općinski štab civilne zaštite Općine Centar Sarajevo upozorava sve građane na opasnost od mogućnosti izbijanja požara.
Upozorenje građanima da ne pale vatru

Zbog činjenice da veliki broj građana u jesen čisti bašte i avlije, te spaljuje travu na otvorenom, a to je u suprotnosti sa zakonskim propisima iz oblasti zaštite od požara, po pravilu obavezno je sav prikupljeni otpad odložiti u kontejnere.

 

Podsjećamo građane na neophodno čišćenje dimnjaka i uklanjanje odloženih i lahko zapaljivih materijala oko dimnjaka u tavanskim prostorima, kako bi spriječili nastanak požara u slučaju zapaljenja neočišćenog dimnjaka. Općinski štab civilne zaštite Općine Centar Sarajevo posebno naglašava da je strogo zabranjeno u isti dimnjak spojiti odvode plinskih gasova i čvrstih materija.

 

Pozivamo građane da poduzmu sve mjere opreza kako ne bi došlo do požara, te ugrožavanja ljudskih života i materijalnih dobara. U slučaju izbijanja požara potrebno je odmah pristupiti njegovom gašenju priručnim sredstvima, kao i sredstvima za gašenje požara.

 

O nastalom požaru potrebno je obavjestiti:

-      Vatrogasce na broj telefona 123

-      Policiju na broj telefona 122

-      Operativni centar KUCZ na broj telefona 121

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti