OPĆINA IZDVOJILA 81.660 KM

Okončana sanacija dijela Ulice Halida Kajtaza

Radnici građevinske firme „Grakop“ su u planiranom roku okončali radove na sanaciji dijela Ulice Halida Kajtaza.

Finansijer projekta je Općina Centar iz čijeg budžeta za ovu namjenu je izdvojen iznos od 81.660 KM, dok je za nadzor projekta bila zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

-Okolnosti su bile povoljne po nas tako da smo okončali radove prije planiranog roka. Tokom izvođenja radova, duž ove saobraćajnice dužine 170 metara, mašinski smo uklonili postojeći oštećeni asfalt, nakon čega smo zamijenili tamponsku podlogu. Također smo na jednom dijelu ove saobraćajnice izvršili ugradnju novih betonskih ivičnjaka. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda, prije završnih radova postavljanja novog asfalta od 1.100 metara kvadratnih, uradili smo nivelaciju postojećih šibera za vodu, šahtova i uličnih slivnika za prikupljanje oborinskih voda, objasnio je Adnan Ohran šef gradilišta građevinske firme „Grakop“.

 

Kako je planirano projektom ostalo je još iscrtavanje horizontalne i postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije. Naredni projekat uređenja saobraćajnica koji treba da započne ove sedmice je asfaltiranje dijela Ulice Antuna Hangija na Koševskom brdu, na dionici od Ambasade Narodne Republike Kine do broja 12.

 

Izmjenama i dopunama budžeta Općine Centar za ovu godinu za rekonstrukciju i održavanje lokalnih i nekategorisanih cesta obezbijeđen je iznos od 2.864.000 KM.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti