OBILJEŽAVANJE DJEČIJE NEDJELJE

Načelnik Mandić učestvovao u humanitarnoj art radionici

U prostorijama novootvorenog Društvenog centra Općine Centar u Ulici Muhameda Kantardžića 3 održana je humanitarna art radionica pod nazivom „Svako dijete ima pravo da bude sretno i zdravo“ povodom obilježavanja Dječije nedjelje u organizaciji JU „Djeca Sarajeva“, vrtić „Višnjik“.

„Dječija nedjelja” u Kantonu Sarajevo se obilježava u periodu od 3. do 9. oktobra 2022. godine, kao i u ostatku Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Mališanima i odgajateljima vrtića „Višnjik“ koji su bili učesnici radionice pridružio se i načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

 

-Centar u kojem se trenutno nalazimo je nedavno otvoren u okviru druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ kojeg finansira Vlada Švicarske i Švedska, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP). Prilikom otvaranja Centra poručili smo da će on biti stavljen na raspolaganje svim našim građanima, a evo danas su ovdje sa nama naši najdraži gosti, dječica. Oduševljen sam prizorom i atmosferom koja nas je ovdje zatekla i moram kazati da zbog ovoga naš posao ima smisla. Rukotvorine koje nastanu na ovoj radionici će se prodavati, a novac prikupljen od prodaje će biti usmjeren djeci koja su oboljela od raka. Ovakvim radionicama razvija se empatija kod naših mališana, osjećaj da mogu pomoći drugoj djeci. Ono što iznova ponavljam je da svaka marka koju uložimo u obrazovni i zdravstveni sistem je najbolje iskorišten novac. Kada su u pitanju djeca uvijek smo tu da pružimo podršku i budemo partner u realizaciju projekata. Slogan nas u Općini Centar je da smo otvoreni za svu našu djecu, poručio je Mandić.

 

Direktorica Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ Alma Trnka kazala je da će novac od prodaje biti prebačen na račun Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“.

 

-Ove sedmice se obilježava Dječija nedjelja. Danas smo se okupili u prostorijama  Društvenog centra Općine Centar, a koristim priliku da se zahvalim Općini Centar na ustupljenom prostoru za našu današnju aktivnost. Ove godine Dječija nedjelja posvećena je djeci oboljeloj od malignih oboljenja, a tema ove radionice je „Svako dijete ima pravo da bude sretno i zdravo“, pojasnila je Trnka.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti