U Općini Centar obilježen Svjetski dan učitelja i prosvjetnih radnika

U povodu obilježavanja Svjetskog dana učitelja i prosvjetnih radnika, koji se svake godine obilježava 5. oktobra, danas je u zgradi Općine Centar upriličen prijem za direktore svih osnovnih škola sa područja općine Centar i najbolje nastavnike koje su odabrala Nastavnička vijeća.

Općina Centar je, povodom Svjetskog dana učitelja, izdvojila sredstva za nagrađivanje najboljih učitelja/nastavnika iz svih osnovnih škola sa teritorija općine Centar.

 

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je čestitao međunarodni praznik učiteljima i nastavnicima kazavši da je ovo prilika da se skrene pažnja na značaj prosvjetnih radnika čiji je rad među najvažnijim faktorima za ukupan razvoj društva.

 

-Veoma nam je stalo do obrazovanja i dosta truda ulažemo u tu oblast. Ono što često govorim je to da su investicije u obrazovanje i zdravstvo najisplativije. Znam da nećemo pogriješiti koliko god sredstava uložimo u obrazovni proces, a nastojati ćemo da dajemo što više. Mi smo od nastavničkog vijeća dobili spisak od trinaest nastavnika i učitelja, koje ćemo danas i nagraditi. To je naš znak pažnje i zahvalnosti prema svemu što radite za našu djecu, naglasio je načelnik Mandić.

 

Prisutni direktori i nastavnici zahvalili su se načelniku Mandiću i Općini Centar što su se sjetili obilježiti ovaj, kako su kazali,  za njih izuzetno važan dan.

 

-U ime prosvjetnih radnika želim da vam se zahvalim što ste se sjetili nas. Ova nagrada za najbolje nastavnike je znak da nas niste zaboravili i da mislite na nas, kazala je Nevzeta Doljančić, direktorica Osnovne škole „Isak Samokovlija.

 

Svjetski dan učitelja i prosvjetnih radnika je prilika da se pokaže da je rad učitelja i prosvjetnih radnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

 

Općina Centar je povodom ovog praznika nagradila trinaest najuspješnijih nastavnika sa po 200 KM.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti