Općina Centar finansijski podržala Sarajevski ratni teatar

U prostorijama Sarajevskog ratnog teatra načelnik Općine Centar Srđan Mandić je sa v.d. direktoricom Majom Burazerović potpisao ugovor o realizaciji finansijskih sredstava u iznosu od 3.000 maraka.

Općina Centar sredstva je izdvojila za realizaciju projekta „Moj sin malo sporije hoda“.

 

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Mandić je još jednom naglasio da Općina Centar snažno podržava organizaciju kulturnih manifestacija te da će takva praksa biti nastavljena i u budućnosti.

 

Direktorica Burazerović zahvalila se načelniku Mandiću i Općini Centar na podršci projektima Sarajevskog ratnog teatra te izrazila nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućem periodu.

 

Sarajevski ratni teatar utemeljen je 17. maja 1992. godine okupljajući glumce i suradnike iz tri profesionalna sarajevska teatra a koja su, zbog agresije na Bosnu i Hercegovinu, morala obustaviti svoj rad. U augustu 1992. SARTR je konstituiran kao vojna jedinica pri Regionalnom štabu Oružanih snaga BiH Sarajevo, a 12. januara 1993. godine Odlukom Ratnog Predsjedništva Skupštine grada Sarajeva kao javna ustanova iz oblasti kulture od posebnog interesa za odbranu grada.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti